BMW,Audi,Mercedes,Porsche Multimedia navigation Solution Center - OEM FSC

İletişim : Bizi Arayın +90 532 208 30 88 Contact Us Icon Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

www.navigatepark.com
ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNAR
×
 x 

Sepet boş
Shopping cart
Sepet boş

FSC (Freischaltcode), BMW tarafından yayınlanan aktivasyon kodudur.
Bu aktivasyon kodu, her zaman iDrive kontrol cihazı üzerinden manuel olarak girilen 20-pozisyonlu karakter kombinasyonudur.
Kod sadece büyük harf (A - Z) ve rakamlar (2 - 7) içerir. Aktivasyon kodu “O” ve “I” harfleriyle karışıklığı önlemek için “0” ve “1” rakamlarını içermez.
Her kod, VIN(sase no) icin ozel uretilmistir. Sadece kendi versiyonu ve VIN (sase no) ile calisip aktive olabilir.
 uretilen Kod, birden fazla araba ile kullanılamaz.

BMW NaviEnabler FSC

BMW AG. araçta bulunan gelişmiş  bilgilendirme, media-eğlence ünitesine entegre özel sertifikalar ve kodlar üretmiştir. Bu sertifika ve kodlar ile korunan bir navigasyon sistemi çalışabilmesi için BMW AG tarafından verilen FSC kodlarına ihtiyaç duyar. Navigasyonun sistem içerisinde varlığını kanıtlayan ''NaviEnabler'' kod türüne denir. Bu kod geçerli olarak yüklenemez ise Harita update kodları çalışmaz.

BMW APPS FSC

BMW AG.'nin tanımladığı bu kod serisi ConnectedDrive bölümü altında sunmaktadır. Araca özel VIN(şase no) ile çalışır. Sertifika ve kod kombinasyonu şeklinde sipariş edilir. (Kodlama ve programlama gerektirir.)

Sertifika ve kod girişleri yapılıp aktivasyonu gerçekleşen araçta:

Uzaktan Erişim ile BMW'nizi akıllı telefonunuz ya da BMW Çağrı Merkezi aracılığıyla doğrudan, konforlu ve güvenli şekilde uzaktan kumanda edebilirsiniz. (ATM modul gerektirir)

Sizin için avantajları:

  • Akıllı telefon aracılığı ile konforlu uzaktan kumanda
  • Yardımcı ısıtma ek özelliği ile bağlantılı olarak otomobili kilitleme ve kilidini açma, otomobil arama fonksiyonu ve ısı ayarı 
  • Google™ Yerel Arama ile özel varış noktaları ve rotaların otomobile doğrudan transferi
  • Yetkisiz kullanıma karşı maksimum koruma

BMW Online tarafından sunulan internet tabanlı mobilite hizmetleri ile seyahat ederken artık hiçbir şeyi kaçırmanıza gerek yok. Aksine, mevcut rotanız ya da gideceğiniz nokta ve hatta dünyanın herhangi bir yeri hakkında bilmeye değer her şeyi öğrenirsiniz.

Sizin için avantajları:

  • Bir düğmeye dokunarak güncel bilgilere erişim (haberler, hava durumu ve fazlası)
  • Navigasyon sistemine kolay aktarım sayesinde önemli noktalara (benzin istasyonları, ATM'ler, nöbetçi eczaneler) doğrudan rehberlik
  • Google™ Yerel Arama ile önemli bilgilere erişim ve kişiselleştirilebilir tarayıcı uygulamaları
  • Entegre SIM kart sayesinde, yurtdışında da ücretsiz kullanım

BMW Connected+, aracın kişiye özel hale getirilmesinde ve akıllı telefonların içeriğinin BMW'nin kontrol ekranında gösterilmesinde yeni bir basamaktır.  Böylelikle araçtaki gösterge ve kumanda imkanları çok daha kolay hale gelmektedir. (Genişletilmiş extra paketle satılmaktadır.)

Tek bakışta avantajlarınız:

  • Send my Routes to Car: Akıllı telefonla rota planlaması hiç bu kadar kolay olmamıştı.
  • Share Live Trip Status: "Ne zaman burada olursun?" – Bu soru artık yeni fonksiyon sayesinde geçmişte kaldı.
  • Navigate Door-to-Door: Son metreye kadar hedefe götüren (Last Mile) ve sonrasında da tekrar buradan alıp araca geri getiren kılavuz (First Mile).
  • My Destinations: Araca bağlanmış olan tüm cihazların adres kitaplarındaki iletişim verilerine hızlıca erişme imkanı sunar.

BMW ConnectedDrive tarafından sunulan Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi ile trafikte yaşanan gecikmeleri öğrenip gideceğiniz yere zamanında ve daha rahat şekilde ulaşın. Sizin için avantajları: Kesin trafik durumunun gerçek zamanlı olarak gösterimi Tıkanıklık ve tehlikeler ile ilgili kesin uyarılarla daha fazla konfor ve güvenlik Otobanlar, ana yollar ve şehir içi yollar hakkında detaylı raporlar Tavsiye edilen alternatif yollarda trafik durumunun hesaba katılması Bu servis aboneliğinden faydalanmak için ön koşul olarak otomobilde ConnectedDrive Hizmetleri fonksiyonunun etkin durumda olması gerekir. Sadece dijital haritanın en yeni sürümleri için mevcuttur.

Mercedes Benz araçlardaki ComandOnline ünitelerindeki navigasyon sistemini güncellemek için harita sürüm kodları kullanır. Harita sürüm kodları ComandOnline versiyonuna uygun bir harita DVD veya USB flasb Bellek ile beraber kullanılır. Versiyona özel gelen bu kod ComandOnline bilgi ekranı aracılığı ile navigasyona girilip çalıştırılır. Kod doğru ise sistem kabul edip UPDATE işlemini başlatır. Harita kodlarını sitemiz üzerinden sipariş edebilirisiniz.

Audi connect
Audi connect, Audi'nin internet hizmetlerini araca sunar. Modele bağlı olarak, geniş bir özellik yelpazesi, Google Earth ve Google Street View ile navigasyondan çevrimiçi trafik bilgilerine ve park yeri aramalarına ve son olarak da Audi connect safety & service hizmetlerine kadar uzanmaktadır. 

Audi connect servisleri araçtaki ekranda (MMI veya Audi sanal kokpitte) görüntülenir ve çok fonksiyonlu döner / basmalı buton kontrolünden, MMI touch veya sesli komut ile çalıştırılır. Sürücü, kişiselleştirilmiş mesajlar, e-postalar, metin mesajları ve Twitter gibi sosyal ağ portallarından gelen bilgiler gibi yüksek sesle okunan bilgilere de sahip olabilir.

                                                  "Anti-theft protection active"

antitheft

 Mercedes Benz COMAND online veya COMAND AUDIO serisi ünitesi araca monte edildiğinde (yeni veya kullanılmış) özel bir PIN kodu sistemi  ile donatılmıştır. Bu PIN kodu (antitheft Kodu), VIN ( Şase Nosu) ile ilişkilendirilecek ve doğrulama için ise araca bağlanmış  olması gereklidir. COMAND ünitenin ağ kontrolü, ilk başlangıçta gerçekleştirilir ve dahili araç ağı algılanmazsa, Anti-Theft koruması aktif ( "Anti-theft protection active") yazısı COMAND ekranında görüntülenir.

Bu mesaj, aracın Hırsızlık Önleme (ALARM sistemi) ile ilgili DEĞİLDİR.

Bu durum tamamen COMAND ana ünitesine özgü bir güvenlik ihlal mesajıdır. Bu Mesajın ekranda görünmesi (arıza durumları hariç) Araçtaki Comand online veya comand audio ünitesinin araca ait olmadığını gösterir. Çalıntı bir ünite kullanıyor olma ihtimalini işaret eder.

Mesajı geçici olarak kaldırabilirsiniz:

· COMAND güç düğmesini yaklaşık on saniye basılı tutun

Veya

· Aracınızı tekrar başlatın

COMAND ekranından mesajı geçici olarak kaldıracak ve COMAND biriminin çalışmasına devam etmenizi sağlayacaktır.

Lütfen bunların geçici çözümler olduğunu unutmayın.

Bu durumun kalıcı olarak çözüme kavuşturulması için yetkili bir Mercedes-Benz bayisini ziyaret etmenizi öneririz.

 

AUDI OEM FSC

AUDI'nin tanımladığı bu kod serisi Audi connect bölümü altında sunmaktadır. Araca özel VIN(şase no) ile çalışır. Sertifika ve kod kombinasyonu şeklinde sipariş edilir. (Kodlama ve programlama gerektirir.)

Sertifika ve kod girişleri yapılıp aktivasyonu gerçekleşen araçta:

Audi connect safety & service

Audi connect key

Audi connect SIM

Audi MMI connect App

Car-to-X

Audi smartphone interface (CarPlay)

özelliklerini kullanmaya başlarsınız.

PORSCHE Modellerinde özelliklerin çalışabilmesi için fabrikasyon aktivasyon kodlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

  • NAVİGASYON
  • BLUETOOTH
  • USB-IPOD
  • SPORT CHRONO
  • OFF-ROAD NAVİGASYON
  • KİŞİSEL ÖZEL HAFIZA (individual memory)

 

NAVİGASYON

Navigasyon sistemini aktif edip calistiran kod paketidir. harita kodu ile set siparis edilir.

 Porsche PCM uniteleri icin navigasyon sistemi aktivasyon ile çalışmaktadır. 

Bölgesel değişimler ve ünite değişimi aktivasyon ile mümkündür.


BLUETOOTH

BLUETOOTH özelliğinin açılması için gereken koddur. Aracta bu ozelligin acilmasi ile beraber mikrofon ve bluetooth anteninin sisteme ilave edilmesi gereklidir.

PCM, isteğe bağlı bir aksesuar olarak dahili bir telefon (PCM telefon) ile donatılabilir.
Bu dahili telefon (PCM telefon), el cihazı ve ahizesiz kullanım ile bir dört bant GSM telsiz telefonudur (GSM 850/900 / 1800/1900). Şu anda 100'den fazla ülkede uygulanan GSM standardına (Mobil İletişim Global Sistemi) uygundur.
GSM şebekelerinin kapsama alanlarının mevcut ve planlı genişletilmesi hakkında bilgi için, şebeke sağlayıcınıza başvurun. PCM'niz ayrıca bir Bluetooth bağlantısı üzerinden harici bir telefon (cep telefonu) bağlamak ve çalıştırmak için imkan sunar.


USB-IPOD

 Bu aktivasyon  USB-IPOD  özelliğini açar, bu özellik açılıp çalışabilmesi için araçtaki lokasyona usb yuvanın takılıp kablolama ve montajı gerekir.

USB bağlantı

USB FLASH bellek  veya ses dosyalarını içeren bir USB MP3 çaları orta konsoldaki PCM'nin USB arayüzüne bağlayabilirsiniz.

Bunu kullanarak şunları yapabilirsiniz:
- USB bellekten ses dosyalarını çalın
 (izin verilen formatlar: MP3, WMA ve AAC-LC),
- Spor ekranından veri indirmek ve
- PCM kayıt defterinden veri indirmek.

Araçlarda aşırı ortam koşulları (sıcaklık, nem) oluşabileceğinden, USB cihazlarını uzun süre araç içinde bırakmamanız tavsiye edilir.

Desteklenen medyayla ilgili notlar
USB cihazlarınızı oynatırken problem yaşamamak için lütfen aşağıdaki notlara dikkat edin:
- İzin verilen medya:
 USB yığın depolama cihazları
 USB MP3 çalar (MTP standardına)
- İzin verilen dosya sistemleri:
 FAT 16 dosya sistemlerine sahip USB cihazları ve
 FAT 32 desteklenmektedir.
- İzin verilen USB standartları:
 USB 2.0 özelliklerine göre USB cihazları desteklenmektedir.
- İzin verilen dosya yapıları:
 USB aygıtı başına maksimum parça sayısı 10.000'dir.
 Bir USB aygıtı toplamda en fazla 2.000 klasör tutabilir.
 Her klasör sırayla en fazla 1000 parça içerebilir.
 Maksimum dizin derinliği 11 seviyedir.
 8 bölüme kadar desteklenir.


SPORT CHRONO

sport chrono özelliğini açan ve caalismasini saglayan koddur.

Analog göstergenin büyük göstergesi saniyeyi ölçer. İki küçük işaretçi saat ve dakikaları ölçer. Ekran 12 saat sonra sıfırda yeniden başlar.

Dijital göstergede saniyenin 1 / 10'u ve saniyenin 1 / 100'ü arasındaki saniyeler ve artışlar okunabilir.

Dijital ekran ve çok fonksiyonlu ekran 99 saate ve 59 dakikaya kadar çıkabilir.

Kronometre zamanlama göstergeleri
Kronometre saati, kontrol panelinde farklı konumlarda görüntülenir:
- Kontrol panelindeki kronometrede.
- Gösterge tablosundaki çok fonksiyonlu göstergede "Chrono" menüsünde.
- PCM'deki "CAR" ana menüsünde.

Kronometredeki zamanın gösterilmesi
Gösterge panelindeki çok fonksiyonlu göstergede saati görüntülemek için kontrol panelindeki kronometreyi yapılandırabilirsiniz.


OFF-ROAD NAVIGASYON

Off-road navigasyonu sayısallaştırılmamış alanlarda gezinmenizi sağlar (bu alan için sabit sürücüdeki dijital harita verileri yoktur).Sürmekte olduğunuz ülkedeki geçerli düzenlemelere uyun. Tüm ülkelerde resmi yollarda araç kullanmak yasaktır.Arazi navigasyonu genellikle sadece yön okları ve basit navigasyon anonsları yardımıyla gerçekleştirilir. Sabit sürücüdeki dijital harita verilerinde bulunan bir yolda sürüş yaparken bile, yönlendirme kılavuzu sadece yön okları ile yapılır.

Arazi navigasyonu, araç dijital yol ağından önemli bir mesafede (100 metre) bulunduğunda en iyi şekilde çalışır.


Aktif off-road navigasyon seansında aşağıdaki bilgiler görüntülenir:
- Pusulada arac  sembolü bulunan bir pusula göstergesi gelir.
- Turuncu renkli bir yön oku ile simgelenen bir sonraki dönüm noktasına (mola) giden yön.
- Turuncu renkli bir segmentle sembolize edilen ideal rotadan yön sapması.
- Bir sonraki dönüm noktasına kuş uçuşu mesafesi (mola için).

off-road navigasyon sırasında varış zamanı
off-road navigasyon sırasında, diğerlerinin yanında menüde görüntülenen varış süresi, yaklaşık ortalama hıza göre hesaplanır. 35 KM.

off-road navigasyon sırasında araç konumunun belirlenmesi
Araç konumu, navigasyon modülündeki bir GPS anteni ve bir alıcının yardımıyla belirlenir. GPS, Global Konumlandırma Sistemi anlamına gelir ve uydu destekli bir pozisyon izleme sistemidir.
Diğer araç sinyalleri (örneğin hız), taşıt konumunu hesaplamak için navigasyon bilgisayarında değerlendirilir ve işlenir.
Bu, sistemin tekerlek değişiklikleri (değiştirilen lastik çapı), sıcaklık veya hava basıncı değişimleri nedeniyle sinyal değişikliklerini otomatik olarak düzeltmesini sağlar.

off-road navigasyonun etkinleştirilmesi / devre dışı bırakılması

Düğmesine basın.
Düğmeye basın veya başlıktaki aynı adın sekmesine dokunun.
"SET NAVI" öğesini seçin.
İşlevi etkinleştirmek () veya devre dışı bırakmak () için "Off-Road" ı seçin.
Rota yönlendirmesi sayısal olmayan bir alanda bir hedefe başlatıldıktan sonra off-road navigasyon otomatik olarak etkinleştirilir.

Bu ozelligin kullanilabilmesi icin VIN(sase no) ile aktif olan navigasyon versiyon ve surumunuze gore bu ozellik siparis edlimektedir.

 



KİŞİSEL ÖZEL HAFIZA(individual memory)

Navigasyon Hedefleri

klima ve havalandirma ayarlari

koltuk poziyon ve direksiyon ayarlari

arac suspansiyon konumlari

Dis ayna ayarlari

aydinlatma ayarlari

Tum bu ayarlarin kullanicilar icin ozel olarak saklanmasini saglayan ozelligin aktivasyonudur.

Kodlama

Değişim yapılmış kontrol üniteleri araç özelliklerine göre çalıması için kodlanması zorunlu bir işlemdir.

Orijinal programlar ile fabrika standartlarında bu işlemleri gerçekleştiriyoruz.

Diagnostik Test Cihazları


 ISTA+

XENTRY

ODIS

PIWIS

 


 

Özel Sipariş

Araca özel gelmesi gerek ürünleri sipariş verip geri hizmetini vermekteyiz.

Bekleme süresi 12-16 iş günüdür.

Mekanik ve Boya

Boyama
Bazı iyileştirmeler için boyama işlemi yapılması gerekir. Bu gibi hallerde aracın boya koduna göre konusunda uzman kişiler ile anlaşmalı boya atolyelerinden destek alıyoruz.

Mekanik
Yapılan donanım eklemelerı bazan araçta mekanik destek almamızı gerektirir. Bu gibi durumlar için anlaşmalı olduğumuz mekanik atolyelerden sizin adınza destek alıyoruz.