Navigasyon Nedir?
Navigasyon Türkçe’ye seyir ya da seyrüsefer olarak çevirilebilir, ancak birçok teknolojik terim gibi bu kelime de Türkçeleşmiş bir kelime olarak dilimize “Yol Kılavuzu” anlamında girmiştir.
Navigasyon gidilecek adrese en kısa ve hızlı şekilde ulaşmamızı sağlayan sistemdir. Böylece bir adrese daha önce hiç gitmemiş olsak bile adres sormadan, kaybolmadan rahatlıkla ulaşabiliriz.
Navigasyon sistemi gidilecek yönü hem ekranda harita şeklinde hem de sesli olarak komutlar ile söyler.
Gidilecek yönü kaçırılması durumunda ise tekrar hesaplama yaparak konumunuza göre en güncel rotayı verir.
Özetle, Navigasyon’u, bir noktadan başka bir noktaya gitmek için en uygun yolu bulan uygulama olarak tarif edebiliriz.
Navigasyon sistemi neler içerir?
Öncelikle navigasyon sitemini oluşturan içerikleri bilmek gerekiyor. Navigasyon sistemi üç katmandan oluşmaktadır.
- Donanım
- Yazılım
- Harita
Donanım
GPS sinyallerini kullanarak Dünya üzerindeki konumumuzu tespit eden ve bu bilgi ile gitmek istediğimiz noktaya ulaşmamızı sağlayacak olan yazılım ve haritanın çalıştığı sistemdir. Genellikle dokunmatik ekran üzerinden çalışmaktadır. PND, inCar ve Mobile versiyonları vardır.
Yazılım
Cihazdan aldığı koordinat bilgisini harita üzerinde gösteren, yine harita bilgisi ile gidilmek istenen noktaya optimum rotayı çizerek görüntülü ve sesli yönlendirme yapan yani harita ile donanımı konuşturan sistemdir.
Harita
Navigasyon sisteminin en önemli birimidir. Normal haritadan farklı olarak yolların yön ve hız bilgileri, yasakları, kısıtlamaları gibi bilgilerin yanında POI (Point of Interest – ilgi çekici noktalar) bilgilerini içerir. Bu şekilde harita üzerinde etrafta neler olduğu görülebildiği gibi adres bilinmediği durumlarda bu noktalardan hedef tayini yapılabilir.
Navigasyon sistemi; adres, ulaşım ağı sistemi, yol veri tabanı gibi farklı disiplindeki birçok bilginin güncel ve sağlıklı bir şekilde sisteme entegre edilmesi ile üretiliyor.
Bu sayede belirlediğiniz varış nokta(larına)sına en kısa ve optimum yol güzergahı tespit edilip, sesli ve görsel yönlendirmelerle konforlu bir şekilde ulaşmanız sağlanabiliyor
FSC Nedir?
FSC (Freischaltcode), BMW tarafından yayınlanan aktivasyon kodudur.
Bu aktivasyon kodu, her zaman iDrive kontrol cihazı üzerinden manuel olarak girilen 20-pozisyonlu karakter kombinasyonudur.
Kod sadece büyük harf (A - Z) ve rakamlar (2 - 7) içerir. Aktivasyon kodu “O” ve “I” harfleriyle karışıklığı önlemek için “0” ve “1” rakamlarını içermez.
Her kod, VIN(sase no) icin ozel uretilmistir. Sadece kendi versiyonu ve VIN (sase no) ile calisip aktive olabilir.
uretilen Kod, birden fazla araba ile kullanılamaz.
CarPlay ile Daha fazla uyglama
Yolculuğunuza daha fazla uygulama eşlik etsin.
CarPlay, iPhone’unuzdaki ses ve mesajlaşma uygulamaları gibi en sevdiğiniz diğer uygulamaları da destekliyor. Ayrıca, otomobil üreticileri tarafından geliştirilenleri de desteklediğinden, CarPlay’den çıkmadan otomobilinizin birçok özelliğini kontrol edebiliyorsunuz. Ve iPhone’daki ayarlar aracılığıyla uygulamalarınızın CarPlay’de tam olarak nasıl görüneceğini yeniden düzenleyerek CarPlay deneyiminizi kişiselleştirebiliyorsunuz.
CONNECTED Servisler
Yeni nesil teknolojik arçlarımızda internet tabanlı sürücü destek sistemleri bulunmaktadır. İnternet veri aktarımı kullanılarak çalışan bu sistemleri genel ifadesi ''Connected servisler ''dir.
USB VIM
USB VIM
VIM (vidoe in motion - Seyir halinde video oynatmanin devam etmesi)
NBT2 ve NBT EVO versiyon araçlar için USB Flash BELLEK ile hareket halinde video kilidinin kaldırılması işlemidir.
VIN(sase no) numarası ile oluşturulan özel dosyanın flash bellek ile media ünitesine yüklenmesi ile gercekleşen bir işlemdir. Bilgisayarlı kodlama ile ilgili değildir. extra kodlama gerektirmez.
.
Mercedes SD Kart
Plugins are small task oriented extensions that enhance the Joomla! framework. Some are associated with particular extensions and others, such as editors, are used across all of Joomla. Most beginning users do not need to change any of the plugins that install with Joomla. Help